Voluntariatul are un impact semnificativ, pozitiv asupra comunității tale. Dar știați că acesta poate avea multe beneficii pentru tine?  Iată câteva dintre ele:

Înveți sau îți dezvolți o nouă abilitate

Voluntariatul este modul perfect de a descoperi acel ceva la care ești foarte bun sau îți poate  dezvolta o nouă abilitate. Așa cum a spus Mahatma Gandhi “Trăiește ca și cum ai muri mâine.

Învață ca și cum ai trăi pentru totdeauna.” Niciodată nu este prea târziu pentru a învăța lucruri noi chiar dacă ți-ai terminat studiile și ai un job.  Prin supravegherea și formarea altor voluntari iți poți îmbunătăți stilurile de exprimare și relaționare . Acestea sunt exemple de aptitudini, care te pot ajuta și în alte domenii nu doar pentru cel în care profesezi. De exemplu, poți să contribui la pictura murală a sediului organizației sau să faci  bannere pentru Ziua internațională a voluntarilor, ca apoi să-ți descoperi talentele artistice. Posibilitățile sunt multe.

Fii parte din comunitatea ta

Niciun om nu poate trăi izolat ca pe o insulă într-o comunitate.  Dar uneori timpul acordat pentru societatea în care trăim este prea scurt. Pentru a supraviețui oamenii depind de societate și invers.

Voluntariatul înseamnă în cele din urmă să-i  ajuți pe cei din jurul tău, având impact asupra bunăstării oamenilor. Ce modalitate mai bună de a te conecta cu comunitatea ta decat să dai un pic înapoi? Ca voluntar, vei întoarce cu siguranță societății o parte din beneficiile pe care aceasta ți le oferă.

Motivația și sentimentul de realizare

Voluntariatul este despre a da  timp și energie în mod liber.  Spre deosebire de multe lucruri în viață este alegerea ta să te implici în activități de voluntariat.

Voluntarii exprimă predominant un sentiment de realizare și de motivare, iar acest lucru este în cele din urmă generat de dorința și entuziasmul pentru a ajuta. Este  adevărat că nicio persoană nu poate rezolva toate problemele din lume, dar poate face în colțul lui de lume un pic mai bine

Experiențe noi

Voluntariatul este un mod genial de a obține experiență de viață dar și experiență pentru o viitoare profesie și a unui viitor job.

Dacă ești la liceu sau la facultate și nu știi dacă ți se potrivește domeniul pe care l-ai ales, poți face voluntariat în domeniul pe care ți-l dorești și analizând iți vei da seama dacă este sau nu ceea ce vrei.

Autor: es-sphere

Leave a Reply