Voluntariatul are un impact semnificativ, pozitiv asupra comunității tale. Dar știați că acesta poate avea multe beneficii pentru tine?  Iată câteva dintre ele:

Fii parte din comunitatea ta

Ni se spune destul de des să fim integrii de-a lungul vieții și să facem ce este corect. Suntem adesea puși în situația de a decide ce vom face sau de a alege între un lucru bun pentru noi și un lucru bun pentru societate. Totuși ce legătură are asta cu educația? La fel ca și în viața de zi cu zi, integritatea în educație și ulterior în muncă este vitală pentru succesul nostru.

Sistemul e de vină?

În sistemul formal de educație de la noi din țară se folosește adesea corupția, descrisă mai ales prin copiatul la diferite examene și mita oferită la evaluări.

Desigur motivul este faptul că se pune mult mai mult accent pe note decât pe rezultatele efective și pe ceea ce știe să facă un elev după ce termină școala.

Practic, încă de mici suntem învățați să trișăm. Și totuși de ce nu ar trebui să facem asta pe tot parcursul procesului nostru de dezvoltare? De ce cu siguranță nu trebuie să ne folosim de niște copiuțe atunci când vrem să învățăm ceva care ne va ajuta în viitorul nostru, ceva de care noi suntem pasionați?

Motivația și sentimentul de realizare

În primul rând, pentru a „nu ne fura căciula”. Pentru că ești mai mulțumit de un rezultat pe care l-ai obținut muncind din greu, decât de unul luat superficial. Pentru a face ceva pentru noi și a ne îndeplini visele cu mândrie ci nu cu frica de a fi prinși cu ceva incorect.

Și desigur, pentru a combate corupția în general și a face o schimbare. Să luăm exemplul destul de clișeic al cuiva care, lucrând în domeniul medicinii, nu are răbdarea și nici ambiția necesară de a învăța toată teoria și toate noțiunile date.

Astfel își câștigă poziția de doctor prin metode nu tocmai ortodoxe. Ce va face mai departe în practică? Probabil ați auzit de termenul de ”malpraxis”, iar la noi în țară, deja există extrem de multe astfel de cazuri. Și acest lucru nu se întâmplă numai în acest domeniu, dar sute de oameni se plâng de serviciile ce le sunt oferite în diferite situații, tocmai din cauza incapabilității unei persoane ce este posibil să nu-și aibă locul acolo.

Student astăzi, lider mâine.

Cu alte cuvinte, schimbarea stă în principal în generațiile noi ce vin din urmă. Să vrem să schimbăm ceva înseamnă să nu mai vrem să trăim în ignoranță și să nu mai vrem să fim manipulați de imoralitate.

Așa că fi corect în ceea ce vrei să faci și fi mândru de experiența și rezultatele dobândite, care cu siguranță nu vor ezita să apară. Cheia spre succes înseamnă de asemenea să faci ceea ce e corect și să ai ce să lași în urma ta.

Autor: es-sphere

Leave a Reply