Ellipse – proiectul perfect

De în Idei de design cu 0 Comments

Elipsa este un spațiu uimitor care constituie o lume de sticlă, opera VS Architects. Situată într-o zonă rezidențială din nordul Buenos Aires, elipsa nu este o casă sau un birou, nici un studiu, ci un amestec de toate acestea și chiar mai multe; are ceva din fiecare, în ciuda clădirii clasice care apare în forma sa finală. Printre cele mai impresionante aspecte, există corespondența absolută între volumul exterior și spațiul interior.

 

Nimic nu se compară cu absența pereților și transparența pielii de sticlă, care tinde să slăbească înțelegerea aspectului eliptic. Impresia generală este aceea a unui personaj abstract; iazul, de exemplu, apare ca plutitor, dar ceea ce face este să lege elipsa și grădina, sau cu alte cuvinte raționalitatea și pitorescul.

 

Cele două registre care pot fi observate sunt ambele atractive: pielea de sticlă cu cele trei plăci eliptice și geometria ortogonală care se adaptează nevoilor programatice. Totul pare să existe pentru a sublinia aceeași idee, aceea a unui proiect perfect care rezumă un aspect esențial: arhitectura. Indiferent unde te uiți, întâlnești aceeași imagine de perfecțiune, modernitate, spații largi în interior, în timp ce în afara mediului înconjurător oferă cel mai primitor spațiu într-o nuanță perfect verde.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.