Nereguli majore descoperite în Piața Obor. ANPC a închis Halele Centrale Obor din Capitală | VIDEO

De în News cu 0 Comments

Nereguli majore descoperite în Piața Obor. ANPC a închis Halele Centrale Obor din Capitală | VIDEO
Încă de ieri, ANPC anunța ca va continua controalele și în perioada aceasta și iată că s-a ținut de cuvânt. Halele Centrale Obor au fost închise de către echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov. Ce nereguli au descoperit autoritățile.

Nereguli majore descoperite în Piața Obor. ANPC a închis Halele Centrale Obor din Capitală, marți, 23 noiembrie 2021, potrivit informațiilor transmise prin intermediul unui comunicat de presă.
ANPC a închis Halele Centrale Obor din Capitală
Echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, coordonate de Mihai Culeafă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au efectuat, marți, controale la Halele Centrale Obor din București. Autoritățile au vrut să vadă dacă se respectă prevederile legale din domeniu.
26 de operatori economici au fost controlați, iar în urma verificărilor s-au aplicat 30 de amenzi contravenționale, în cuantum total de 365.000 lei. De asemenea, au fost date și 2 avertismente.
Pe lângă amenzi și avertismente, comisarii CRPCR au dispus și măsuri complementare:
11,5 tone de produse alimentare nesigure au fost oprite definitiv de la comercializare și au fost retrase din circuitul consumului uman (cu preponderență carne, produse din carne și produse lactate);
pentru 25 de operatori economici a fost oprită temporar prestarea serviciilor;
comisarii CRPCR au propus ca unitatea să fie închisă pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor.
Te-ar mai putea interesa și: Controale în piețele din Sectorul 4 înainte de minivacanța de 1 decembrie. Inspectorii ANPC au găsit mucegai, pânze de păianjen și rugină, iar lista continuă
Nereguli majore descoperite în Piața Obor
Ce au descoperit echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea în Piața Obor:
nu era respectată temperatura de depozitare și expunere pentru vânzare recomandată de producători;
carnea, produsele din carne și cele lactate erau expuse pentru vânzare în afara spațiilor frigorifice (erau comercializate la temperatura mediului ambiant);
unele vitrine frigorifice erau folosite deși nu erau igienizate corespunzător (au fost descoperite zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheață murdară, insule de mucegai etc.)
erau comercializate unele produse alimentare nesigur, dar și unele produse alimentare cu data limită de consum care era depășită;
în Halele Centrale Obor existau căi de acces cu gresie spartă, diferență de nivel, trepte deteriorate nemarcate, fiind un adevărat pericol pentru clienți.

„Vreau să sublinez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activității unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru!Dar mesajul este unul foarte scurt:Faceți curățenie, respectați reglementările în vigoare și, astfel, vă puteți relua activitatea.”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://b365.ro/nereguli-majore-descoperite-in-piata-obor-anpc-a-inchis-halele-centrale-obor-din-capitala-video-441873/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.