Proiect de infrastructură în cartierul Militari. Bucata dintre Uverturii-Virtuții-Iuliu Maniu-Dezrobirii va fi reproiectată rutier

De în News cu 0 Comments

Proiect de infrastructură în cartierul Militari. Bucata dintre Uverturii-Virtuții-Iuliu Maniu-Dezrobirii va fi reproiectată rutier
O zonă intens circulată din cartierul Militari va fi reconfigurată rutier, conform unui proiect de infrastructură pe care și-l propune Primăria Sectorului 6. Zona dintre B-dul Uverturii, Sos Virtuții, B-dul Iuliu Maniu și Str Dezrobirii va intra în lucrări care presupun regândirea circulației în interiorul acestui patrulater. Proiectul necesită o investiție estimată la 43,6 milioane de lei, TVA inclus, iar primarul S6 Ciprian Ciucu spune că lucrarea ar putea fi gata anul viitor.

Străzile secundare din interiorul perimetrului delimitat din Cartierul Militari ar putea intra în reabilitare, conform proiectului care va fi votat joi de Consiliul Local al Sectorului 1. Într-o declarație pentru b365.ro, primarul Ciprian Ciucu, spune că întreaga zonă este într-o condiție proastă în privința infrastructurii rutiere, cu străzi deteriorate, locuri de parcare în condiții proaste, plus circulație nesistematizată care duce la ambuteiaje și poluarea mediului.
„Am constatat că sunt mai multe străzi într-o condiție proastă și atunci am delimitat o zonă. În momentul în care demarăm investiția nu ne propunem să o aducem la situația anterioară, cum se proceda în mandatul lui Mutu (fostul primar PSD al S6) ci o reproiectăm, astfel încât să devină funcțională pentru locuitori și să decongestionăm și traficul”, afirmă primarul Ciucu pentru b365.ro.
Lucrările prevăd „mai mult decât asfaltare”, spune Ciucu, respectiv, se va turna asfalt, se vor reconfigura străzi, se vor introduce sensuri unice și se vor crea locuri de parcare, a adăugat el. Întregul proiect de hotărâre poate fi consultat pe pagina Primăriei Sectorului 6.
Conform ordinii de zi a Consiliului Local de joi, 25 noiembrie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, propune două proiecte de lege ce privesc Cartierul Militari. Pe lângă proiectul de hotărâre care are ca scop reabilitarea traficului în perimetrul bulevardul Uverturii, șoseaua Virtuții, bulevardul Iuliu Maniu și strada Dezrobirii, primarul mai cere vot și pentru construirea unei parcări de mari dimensiuni în zona Iuliu Maniu.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://b365.ro/proiect-de-infrastructura-in-cartierul-militari-bucata-dintre-uverturii-virtutii-iuliu-maniu-dezrobirii-va-fi-reproiectata-rutier-442165/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.