Proiectele de piscină în consolă fac priveliștile să fie extraordinare

De în Idei de design cu 0 Comments

Când o piscină întâlnește o priveliște superbă, se întâmplă ceva incredibil. Combinația este extraordinară și adesea evidențiată în moduri minunate. O piscină în consolă trece cu vederea priveliștile expansive din fața sa și oferă o experiență unică și excepțională.

Piscinele în consolă sunt mai frecvente decât credeți, dar reușesc să rămână totuși interesante și neobișnuite. Sunt adesea îmbrățișați de arhitecți în căutarea unui mod de a face site-ul drept și de a profita la maximum de o locație, deși reședințele private nu sunt singurele care pot ieși în evidență datorită unor caracteristici arhitecturale atât de interesante.

 

Pentru a avea o piscină pe acoperiș, acum este destul de impresionant, mai ales când piscina acoperă de fapt întregul acoperiș și consolele peste marginea casei și a amplasamentului. Aceasta este Casa Mirage, iar piscina infinită de pe acoperiș este una dintre cele mai uimitoare pe care le-am văzut. Casa a fost proiectată de Kois Associated Architects.

 

Această casă nu are piscina pe acoperiș, ci de fapt pe unul dintre nivelurile inferioare. Casa, proiectată de Vertice Arquitectos, are o piscină în consolă care se extinde de la formațiunea stâncă în care este încorporată structura. Partea piscinei este de fapt transparentă, permițând o vedere a împrejurimilor. Casa a fost finalizată în 2010 și poate fi văzută în Playa Las Lomas del Mar, Peru.

 

Unii arhitecți au găsit alte modalități de a duce piscinele la noi culmi. Malik Architecture, de exemplu, a creat o casă unică în vârful dealului în Mumbai. Casa are o structură susținută de coloane și o piscină pe acoperiș pe stâlpi. Acest design neobișnuit a fost parțial ales ca răspuns la condițiile dificile ale site-ului și la forma înclinată.

 

Casa Hemeroscopium este o structură unică finalizată în 2008 de Ensamble Studio. Situată în Madrid, structura formează o helix. Șapte elemente se adună și contestă ideea de echilibru. Trebuiau făcute calcule complexe și inginerilor le-au trebuit un total de șapte ani pentru a dezvolta designul și doar șapte zile pentru a-l construi. Totul era prefabricat, inclusiv piscina în consolă care se extinde din clădire pentru a admira priveliștile.

 

Situată în Vale do Lobo, în sudul Portugaliei, această reședință are o piscină infinită în consolă, care oferă vedere panoramică la terenul de golf din apropiere. Acesta a fost un proiect al Arqui + Arquitectura. Piscina este suspendată deasupra curții și cascade într-o piscină reflectorizantă inferioară care, la rândul ei, este conectată la piscina interioară situată dedesubt, în interiorul zonei spa. Casa are astfel trei piscine în total, toate conectate.

 

În Marbella, Spania, există o casă cunoscută sub numele de Casa Meduzelor. A fost proiectat de Wiel Arets Architects și are o piscină uimitoare pe acoperiș, în consolă de 9 metri spre lanțul muntos, oferind vederi extraordinare datorită bazinului său infinit. Și mai interesant este faptul că piscina are o podea de fund din sticlă, care permite filtrarea luminii prin apă și până la nivelurile de mai jos.

 

Fiecare casă și fiecare arhitect are propriile modalități de a face piscinele plutitoare sau în consolă să arate uimitor. Vila K, de exemplu, este o reședință destul de simplă, cu un design simplu, cu excepția unei terase traversate de un patio și o piscină care pare să plutească, fiind parțial în consolă peste marginea dealului. Acesta a fost un proiect realizat de Paul de Ruiter Architects în 2014 în Turingia, Germania.

 

Hotelul Indigo este un punct de reper pentru împrejurimile sale din Hong Kong și există un motiv bun pentru acest lucru: piscina sa situată în partea de sus a clădirii, în consolă și plutind în aer. Piscina are un fund de sticlă care permite cam oricărui trecător să-și vadă conținutul, dar, oferind cât de sus stă, acest lucru le permite și celor care înoată să aibă o vedere de neegalat a ceea ce se află sub ele, oferindu-le o experiență destul de unică. Proiectarea a fost realizată de Aedas.

 

În 2012, Aamer Architects a dat peste un proiect destul de interesant. Au fost însărcinați să construiască o casă care să fie a treia construcție pe un teren care avea deja două case vecine. Clienții doreau ca cele trei case să le permită să locuiască împreună cu copiii lor. Aveau o cerere: o curte cu grădină, cu un iaz și pește koi. Asta a însemnat că piscina a trebuit să fie mutată, iar arhitecții au găsit o soluție grozavă: să o pună pe acoperiș și astfel să ofere și vederi asupra împrejurimilor.

 

Vila Amanzi este o altă structură care profită de locația minunată și de priveliștile extraordinare, având piscina pe unul dintre nivelurile superioare în loc de amplasarea obișnuită. Este ceea ce a făcut Original Vision pentru a face dreptate site-ului. S-au concentrat mult pe evidențierea celor mai importante două elemente: formațiunile stâncoase și vederea care domină fiecare spațiu și fiecare unghi. În consecință, piscina este în consolă peste unul dintre spațiile interioare care servesc drept sală de masaj.

 

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.