Strada din București unde a înflorit traficul cu etnobotanice. DIICOT trage un semnal de alarmă

De în News cu 0 Comments

Strada din București unde a înflorit traficul cu etnobotanice. DIICOT trage un semnal de alarmă
O stradă din Sectorul 4 al Capitalei a intrat în atenția procurorilor DIICOT după ce aici a apărut un veritabil „punct fierbinte” al traficului cu etnobotanice. Aici au fost desfășurate miercuri, 24 noiembrie, o serie de percheziții la domiciliu ce au vizat mai multe persoane care erau suspectate de gestionarea acestor substanțe psihoactive interzise.

Autoritățile trag un semnal de alarmă – o stradă din Sectorul 4 al Capitalei a devenit un punct fierbinte al traficului cu substanțe etnobotanice. Este vorba de strada George Georgescu, unde în dimineața zilei de miercuri, 24 noiembrie, au fost efectuate mai multe percheziții la locuințele unor persoane suspectate că sunt implicate în gestionarea substanțelor etnobotanice.
Strada unde a înflorit traficul cu etnobotanice. Ce au descoperit autoritățile
În urma controalelor efectuate la domiciliul a opt suspecți, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au ajuns la concluzia că zona reprezintă, într-adevăr, un „punct roșu pe harta traficului” de etnobotanice. Mai mult, 12 persoane vor fi conduse la sediul DIICOT în perioada imediată pentru audieri.
„În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au desfăşurat activităţi de comercializare de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive în zona străzii George Georgescu, cunoscută ca fiind un adevărat punct roşu pe harta traficului de astfel de substanţe din Capitală”, transmit procurorii DIICOT, potrivit Agerpres.
DIICOT a desfășurat astăzi o mulțime de controale
Astăzi, 24 noiembrie, procurorii DIICOT și polițiștii participă la 47 de acțiuni operative la nivelul întregii țări, care vizează activitatea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. Drept urmare, astăzi au avut loc 457 de percheziții și au fost puse în executare 367 de mandate de aducere.
Autoritățile au surprins pe unii dintre suspecți în timp ce serveau cafeaua de dimineață, iar în alt caz, în județul Giurgiu, persoanele din locuință au fost atât de surprinse de apariția autorităților încât au început, speriate, să amenințe că vor chema Poliția în ajutor. Potrivit anchetatorilor, în aceste dosare este vorba de un prejudiciu de ordinul milioanelor de euro.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://b365.ro/strada-din-bucuresti-unde-a-inflorit-traficul-cu-etnobotanice-diicot-trage-un-semnal-de-alarma-442053/

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.