Cum sa faci bani repede?

Cum pot face bani repede? Este o întrebare pe care în mod sigur ți-ai pus-o la un moment dat. Cu toții ne propunem uneori să facem o investiție, sau poate chiar să ne schimbăm situația financiară. Așadar, deși nu e întotdeauna recomandat, tindem să căutăm calea cea mai rapidă către atingerea unei anumite sume de bani sau a unui buget, uneori din obligație (trebuie să plătești o factură, să achiziționezi urgent ceva etc.), alteori pur și simplu din dorința de a avea ceva cât mai repede.

În cazul în care împrumutul bancar nu este o opțiune, iată câteva metode temporare pentru a-ți crește bugetul:

  • Vinde ceva. Mai mult ca sigur ai câteva lucruri prin casă pe care nu le mai folosești, unele pot fi chiar valoroase. Acum, ai la dispoziție site-uri diverse prin care poți vinde orice fel de obiect, simplu și rapid.

  • Oferă un serviciu. Gândește-te la ce te pricepi să faci, și oferă-ți serviciile contracost. De exemplu, poți oferi meditații la o limbă străină.

  • Cumpără ceva și vinde-l mai scump. De exemplu, cumpără bilete la un eveniment, iar când acesta se declară sold-out, vinde biletele la un preț mai ridicat.

  • Improvizează o mică afacere. În cazul în care îți place și te pricepi să confecționezi anumite lucruri, să pictezi sau să desenezi, consideră posibilitatea de a-ți vinde arta la un preț mai mare decât cel de producție, pentru a-ți transforma hobby-ul pe o anumită perioadă într-o mică sursă de profit.

  • Testează produse contracost. Există site-uri care “angajează” evaluatori, cu toate că în schimb nu vei primi întotdeauna bani, ci și cupoane, dispozitive, articole vestimentare etc. (depinde de site).

  • Participă la un sondaj online plătit.

Toate aceste metode fucționează, însă, pe termen scurt. Acum ai făcut rost de suma dorită. Dar cum o menții, și mai ales, cum îți îmbunătățești calitatea bugetului pe viitor?

Ei bine, vei realiza la un moment dat că această cale ușoară pe care ai ales-o nu va da roade la nesfârșit. Aici intervine educația ta financiară și schimbările pe care ar trebui să le iei în considerare dacă ai vrea să ai o viață mai bună din punct de vedere financiar. Pentru asta, ți-am pregătit câteva tips-uri în managementul banilor, care cu siguranță te vor ajuta mai devreme sau mai târziu.

  • Ține evidența cheltuielilor. Preia controlul asupra sumelor primite și pe ce se duc acestea, fă-ți o idee despre câți bani cheltuiești și încearcă să-ți motivezi cheltuielile întemeiat.

  • Fă-ți un plan. Urmând pasul de mai sus, vei vedea că nu toate cheltuielile tale au un motiv bine întemeiat, ceea ce înseamnă că pot fi reduse. După tăierea lor de pe listă, vei rămâne cu un plan pe care îl poți urmări săptămânal sau lunar, pentru a-ți controla bugetul.

  • Pregătește-te pentru un posibil eșec. Deși pare ușor, respectarea unui plan financiar poate fi mai greu decât ai crede. Poate nu va funcționa din prima, dar răbdarea aduce cu sine rezultate din ce în ce mai bune.

  • Renunță la scuzele pentru cheltuieli. Așa cum am spus mai sus, nu toate achizițiile, fie de bunuri sau servicii, au un motiv bine întemeiat. Renunță la ele cât mai repede.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele prin care te poți autoeduca, pentru un mai bun management al venitului. Acordă-ți timp, găsește metoda care funcționează cel mai bine pentru tine și nu uita să gandești pozitiv. Durează 21 de zile să-ți creezi un obicei, dar beneficiile lui se resimt pe viață.

Marketing-PR, Artenie Beatrice-Diana

Aboneaza-te la newsletter

Verifica politica de confidentialitate.

2019-01-11T22:57:11+00:00
Website-ul nostru folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră. Accept