INVEST – Educație Financiară

INVEST – Educație Financiară2019-01-27T18:34:48+00:00

Project Description

INVEST este un proiect nou marca es-sphere ce a debutat în 2018. Acesta se adresează nu numai liceenilor, dar și studenților.
Timp de 6 săptămâni, participanții sunt inițiați în lumea educației financiare și antreprenoriale. Îndrumați de traineri specializați în domeniile respective, tinerii își vor construi o bază în ceea ce privește gestionarea unui buget, tehnici de vânzări, dar și la ce se referă o bursă de acțiuni.


La finalul proiectului, se va organiza o competiție unde fiecare își va aplica cunoștințele acumulate pe parcursul sesiunilor, fiind puși sub presiunea unor situații posibile în momentul în care vor avea propria lor afacere.

Consider că trăim într-o lume în care nu știm să ne gestionăm resursele de care dispunem, însă avem obiective, dorințe și pretenții prea mari, de cele mai multe ori nerealiste. Indiferent de vârsta sau ocupația pe care o avem, cred cu tărie că aplicarea unor informații despre educația financiară venite de la profesioniști ar ajuta beneficiarii atât în plan profesional, cât și în plan personal. Dacă vom închide ochii la realitatea din jurul nostru și nu vom încerca să evoluăm, să ne dezvoltăm și să aducem un impact în comunitate, nimic din ceea ce ne-am dori să fie altfel nu se va schimba. Îmi doresc ca acest proiect să aducă cu adevărat un impact și să aibă un grad ridicat de utilitate.

Eduard Ștefan Bulai, Project Manager (Editia I) - Motivația pentru demararea proiectului

Aflat la prima ediție, proiectul INVEST a reprezentat pentru mine un proiect din care am avut multe de învățat, informații care sunt necesare oricărei persoane. Educația financiară se aplică des în viața unui om, indiferent de activitatea sa administrarea banilor devine o necesitate.

De aceea, sunt de părere că este importantă și trebuie învățată și înțeleasă cât mai repede. Astfel, INVEST ne-a acordat șansa de a asimila aceste informații și de a ne familiariza cu domeniul. Fiecare sesiune a avut ceva de oferit și a explicat într-un mod simplu și clar situația. Consider că cea mai folositoare a fost aceea cu vizitele în companii, deoarece am văzut cum funcționează o afacere nu doar în teorie, dar și în practică.

Orice persoană care este de părere că educația financiară este importantă sau care ar vrea să afle mai multe informații va avea numai de câștigat dacă participă la INVEST.

Alexandra Molnar, Participant INVEST 2018

Pentru mine proiectul INVEST a reprezentat o treaptă de inițiere în lumea antreprenoriatului. În urma sesiunilor am reușit să capăt o înțelegere mai detaliată asupra modului în care funcționează economia, piața, afacerile etc. Pe lângă rezultatele ce țin de informare, prin relaționarea cu trainerii și partenerii proiectului, nu numai că am fost inspirată, dar am primit sfaturi valoroase mai ales despre cum să îți gestionezi propria afacere.

Bianca Constandache, Participant INVEST 2018

Pentru mine, INVEST a fost un proiect de la care chiar am avut ceva de învățat. Exceptând informațiile valoroase despre conținutul propus, cum să îți deschizi propria firmă, cum să accesezi fonduri sau cum să joci la bursă, trainerii au reușit să aducă o notă personală în sesiuni. Astfel pot spune că am asimilat noi deprinderi precum acela de a mă trezi mai devreme, pentru că odată ce “câștigi lupta împotriva comodității și treci peste zona ta de confort, ești deja cu un pas înaintea tuturor”, reușind în acest mod să ajungi cea mai bună versiune a ta. Totodată, o strângere de mână fermă, un vocabular din care se exclud adresări precum “Îmi cer scuze dacă…” sunt eticheta unui viitor om de afaceri de success care are încredere în sine.

Toate acestea sunt idei cu care m-am familiarizat în cadrul acestui proiect, îl recomand oricărui tânăr ce dorește să se dezvolte în acest plan și nu numai, căci mai presus de tot au fost puse valori precum spiritul de echipă, colaborarea și prietenia.

Dobre Ana Bianca, Participant INVEST 2018
  • Dezvoltare personală, Educație Financiară

  • 25 Octombrie – 24 Noiembrie 2019

  • Categorie de vârsta: 16 – 22 ani

  • Ediție: a II-a

  • Coordonator: Radu George Pavel

CONTACTAȚI-NE

iar noi vă vom răspunde cât de curând posibil

Contact Enveloper Illustration
Website-ul nostru folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră. Accept